27 Temmuz 2012 Cuma

Şekerpare



  Malzemeler
 1Su Bardağı mısırözü yağı
 1 yemek kaşığı  tereyağı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)
1 paket vanilya 
kabartma tozu
aldığı kadar un
fındık içi







Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 
3.5 su bardağı su 
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğutuyoruz
Oda sıcaklığında tereyağı,sıvı yağı  pudra şekerini ve bir sarısını ayırdığımız yumurtaları karıştırın. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar  un ilave edin.  Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verip. margarinle yağladığımız tepsiye dizin herbirinin ortasına kavrulmuş fındık içi veya badem koyun üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz.  tatlımızı 175 C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz. 
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder