12 Temmuz 2012 Perşembe

Yunan Tatlısı


Malzemeler
1 bardak galeta unu
1 bardak ceviz
Yarım Su Bardağı sıvı yağ
1 bardak hindistan cevizi
3 adet  yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendesi

Hazırlanışı 
Yumurta ve 1 su bardağı şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ, hindistan cevizi, galeta unu, çekilmiş ceviz içi, , kabartma tozu, limon rendesi ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır. Yağlanmış kare borcama dökülüp 155 derecede 25 dk pişirilir. Fırından çıkarılıp soğutulur. Diğer yanda 1 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su ve limon suyu kaynatılarak şerbet yapılır, soğuyan kekin üzerine şerbet sıcak olarak eşit dökülür. Soğuduktan sonra krem şanti süt ile çırpılıp üzerine yayılır. Buzdolabında 2 saat bekletilip servis edilir. Afiyet olsun.

1 yorum: