1 Ağustos 2012 Çarşamba

Çerkez Tavuğu





Malzemeler
  • 1 adet bütün tavuk
  • 300gr ceviz içi
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1.5 çorba kaşığı kişniş baharatı
  • 3 diş sarımsak
  • 2.,5 bardak tavuk suyu
  • Yeterince tuz





Hazırlanışı
  • Tavuğu düdüklü tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın.Suyunu kullanmak üzere ayıralım.Tavuk etini orta kalınlıkta didiklliyelim(derisi yağlı kısımları hariç)
  • Robotta çekilmiş ya da dövülmüş ceviz içi ile ıslatılmış ekmekleri, ezilmiş sarımsakları ve kırmızı biberi karıştırın.  Bu karışımı yarım saat bekletin.  Sonra bir tülbentin içine alın ve sıkın.  Cevizin yağı çıkacaktır. Bu yağı ayırın 
  • Son aşamada tavukları da karışın içine katarak kıvamı alana kadar azar azar karıştırarak tavuk suyu ekleyelim.Servis tabağına alıp üzerine ceviz yağını gezdirin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise sunalım
  • Afiyet olsun
  •  
  • Biraz zahmetli bir yemek ama sevenleri için çok güzel bir lezzettir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder