7 Temmuz 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler;
1 kg taze barbunya
4 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça
4 diş sarımsak
Maydanoz
3 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı şeker
Tuz
                                                                                                                                         1 su bardağı sıcak su
                                                                                                                                          yarım limon suyu
 Yapılışı;
Yayvan bir tencereye yağ, çok ince doğranmış soğan,sarımsaklar,ince doğranmış sivri biber ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, Ateş üzerinde hafifçe kavrulur, rendelenmiş domates ve salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, fasulyelerde konarak hep beraber iki dakika ateşte çevrilir.. Kısık ateşte sıcak su 
ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince limon ilavesi yapılıp söndürülür. Ilınınca Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder