Malzemeler
4 yaprak yufka
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı mısır özü yağı
1 çay bardağı süt
İçi için 250 gr peynir yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Öncelikle 3 yumurta yağ süt karışımını hazırlıyalım.Birinci yufkamızı yayalım. Üzerine sütlü karışımdan her tarafına gelecek şekilde sürelim .İkiye katlayalım 4 parmak genişliğnde şerit şeklinde keselim. İçine hazıladığımız peynirli iç malzemesinden 1 kaşık koyalım. Üçgen şekilde saralım. içi su dolu bir kaba daldıralım suyunu süzerek yağlanmış fırın tepsisine koyalım.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizim işlemi bittikten sonra üzerine 1 yumurta sarısı sürelim. 200 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Not.Bu böreği kıymalı ,patatesli de yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder