Malzemeler
- 3 adet kabak içi
- 1 adet bütün kabak
- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı un
- 100 gram kaşar,
- 100 gr beyaz peynir
- ½demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- ½ demet nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
- Kabakların kabuklarını soyduktan sonra1 kabağı kabuklarıyla diğer 3 kabağın içlerini rendeleyin.Yumurtaları bir kapta çırpın, Dereotu,maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.Kaşar peyniri ve b.peyniri rendeleyin.Geniş bir kapta kabak, taze soğan,maydanoz,dereotu ve maydanozu iyice harmanlayın.Üzerine kaşar peynir, tuz, karabiberi ilave edin.Yumurtayı ekleyin.En son kızartmadan önce ununu ilave edin.Kabak beklediği sürece su salacaktır.Bu yüzden bütün malzemeyi kızartmadan evvel karıştırmak gerekir.Karışımı dolapta biraz bekletin.
- 2. Tavada yağı yakmadan kızdırın.Mücveri kaşık yardımıyla tavaya dökün.Fazla kalın olmamasına özen gösterin.Eğer ki kalın dökerseniz , içi çiğ kalacaktır.İki tarafı da kızarınca kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.. .Kızartırken yağın yanmaması için ısıyı sabit tutmaya çalışın.
- Afiyet olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder