6 Temmuz 2012 Cuma

Tavuk Büryan


Malzemeler
2 bardak pirinç,
1 tane orta boy soğan,
1 paket tavuk but ve göğüs 
1 çorba kaşığı nane,
125 gram margarin,tuz,
4 bardak sıcak su
tuz karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
İlk önce pirinçleri sıcak suda bekletin ve tavukları haşlayın.
Soğanı  çok ince kıyın.Kavrulan soğana naneyi ve pirinci katıp biraz kavurun.Tuzunu ilave edin.
Hazırladığımız pilavı fırın tepsisine yayıp tavuk koyacağınız yerdeki pirinci biraz açın.Tavukları yerleştirin.Hazırladığımız sosu fırça ile tavukların üzerine sürün 4 bardak sıcak suyu ekleyip 200 derecelik fırında tavuklar kızarıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin .
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder