Çay tiryakileri için "çay demlemenin sırları" 8 başlık altında özetlendi. Devlet Su İşleri Vakfı'nın "Su Dünyası" adlı yayınında çay demlemenin sırları şöyle özetlendi:
-Su, sert ve kireçli olmamalıdır. Çay ne denli iyiyse aroması kireçli su tarafından bastırılır.
-Çayın üzerine dökeceğiniz su mutlaka çok iyi kaynamış olmalı.
-Su kaynayıp fokurdamalıdır ama bu on saniyeden fazla sürmemelidir.
-Kaynatılıp soğutulmuş suyu çay demlemekte kullanmayın.
-Çay demleme sırasında demliğe koyacağınız çay yapraklarının miktarı önemlidir. Önerilen miktar bardak başına bir çay kaşığı..
-Çayın iki buçuk dakika demlendiğinde uyarıcı, beş dakika demlendiğinde ise sakinleştirici etkisi vardır.
-Süzgeç kullanmaktan asla vazgeçmeyin.
-Kullandığınız çay bardağının veya fincanının ince olmasına dikkat edin."
(alinti)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder