22 Temmuz 2012 Pazar

İyi Çay Nasıl Demlenir

Çay tiryakileri için "çay demlemenin sırları" 8 başlık altında özetlendi. Devlet Su İşleri Vakfı'nın "Su Dünyası" adlı yayınında çay demlemenin sırları şöyle özetlendi:


-Su, sert ve kireçli olmamalıdır. Çay ne denli iyiyse aroması kireçli su tarafından bastırılır. 

-Çayın üzerine dökeceğiniz su mutlaka çok iyi kaynamış olmalı. 

-Su kaynayıp fokurdamalıdır ama bu on saniyeden fazla sürmemelidir. 

-Kaynatılıp soğutulmuş suyu çay demlemekte kullanmayın. 

-Çay demleme sırasında demliğe koyacağınız çay yapraklarının miktarı önemlidir. Önerilen miktar bardak başına bir çay kaşığı.. 

-Çayın iki buçuk dakika demlendiğinde uyarıcı, beş dakika demlendiğinde ise sakinleştirici etkisi vardır. 

-Süzgeç kullanmaktan asla vazgeçmeyin. 
-Kullandığınız çay bardağının veya fincanının ince olmasına dikkat edin." 


(alinti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder