Malzemeler
- 500 Gr. Çilek
- 500 Gr. Toz Şeker
- 1 Adet Limon Suyu
Hazırlanışı
- Çilekleri yıkayıp, saplarını temizleyin.
- Çilekler çok iri ise dörde,veya ikiye bölebilirsiniz
- Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
- Ertesi gün, erimiş şeker ve çilekleri su eklemeden ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan 25 dakika kadar pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak, bu köpükleri sürekli alın.Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
- Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve bir çay tabağında buzdolabına koyun 2 dakika kadar beklesin koyulaşmış ise olmuş demektir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder