2 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Mantarlı Kaşarlı Tavuk

Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk
Yarım kg kültür mantarı
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı su
tuz




Yapılışı

Öncelikle yağı geniş bir tencerede kızdıralım. İnceik doğranmış soğanları kavuralım.Daha sonra yine ince doğradığımız sivri biberleri de ilave edip 5 dakika daha kavuralım. sonra sırasıyla tavukları ,mantarları en son domates rendesini ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım. Domatesler çekince 1 su bardağı sıcak su koyup 10 dakika kadar pişirelim. Suyunu çekmeye yakın altını kapatalım. (az sulu olacak).dikdörtgen fırına dayanıklı bir kaba yemeğimizi döşeyelim. Fırında 175C ısıda pişirelim (.yaklaşık 15 dakika ) İndirmeye yakın kaşar rendesini ekleyip, kaşarların üzeri eriyince fırından alalım..
Afiyet olsun....

1 yorum: