7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kremalı Patates Çorbası


         MALZEMELER
       
          4 adet patates
·         1.5 su bardağı süt
·         1 çorba kaşığı tereyağı
·         2 çorba kaşığı un
·         1,5 tatlı kaşığı tuz
.      istenirse nane , pul bber
:


 KREMASI İÇİN
1 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
mikserde iyice çırpalım sonra ocakta bir taşım kaynatalım
 HAZIRLANIŞI
 Tencerede 7 su bardağı kadar su ile patatesler haşlanır ve suyu ile beraber blendırdan geçirilir.   Ayrı bir yerde tereyağı eritilir, un eklenerek pembeleştirilir.     Süt, ve hazırlanmış patates püresi eklenir ve kaynatılır.     Krema ve tuz ilave edilir.  Üzerine istediğiniz baharat serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Not::Ben evde yaptığım kremayı ekledim hazır kremada eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder