6 Temmuz 2012 Cuma

Yoğurt Tatlısı



Malzemeler
3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
Şurubu için:
4 Su bard.şeker
4 Su bard. su
 damla limon suyu
Hazırlanışı
Derince bir kapta yumurta, ve şekeri mikser ile kabarana kadar çırpın, Üzerine irmik, un, vanilya yoğurt ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi yağladıktan sonra, karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
Üzerine soğuk şurup dökün.
Tatlının üzerine bir tepsi kapatarak şurubu çekmesini bekleyin.
Servis yaparken üzerine tercihe göre Hindistan cevizi veya şamfıstık tozu serpin.
Şurup için: su ve şekeri  kaynatın, limon ilave edip  bir iki dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder