- 1 Su Bardağı İnce Bulgur
- 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
- 4 Su Bardağı Su(mercimeği haşlamak için)
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 4 Çay Kaşığı Pul Biber
- 5 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Demet Yeşil Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 3 yemek kaşığı Salça(domates,biber karışık)
- 2 Çorba Kaşığı zeytinyağı
- 1 Soğan
- 1 limon
YAPILIŞI:
- Kuru soğanı yemeklik soğan gibi çok ince doğrayıp sızma z.yağı ile biraz öldürelim. İçine kimyon ilave edip karıştıralım sonra salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.(mercimekler çok kurumasın hafif suluca)
- Kapağını kapatıp 20 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder