Malzemeler
500 gr Kuşbaşı Et,
1 Paket Kültür Mantarı
2 adet Domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet Soğan
2 adet Sivri Biber
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
Tuz, Karabiber,
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış eti öncelikle düdüklü tencere de pişirelim. Pişirdikten sonra yayvan çelik bir tencereye yağ koyup önce ince doğranmış soğanları sonra süzülmüş etleri kavuralım. Sırasıyla salça biber ve domatesleri de ilave edelim Mantarları iyice yıkayıp limonlu suda bekletelim sonra iyice süzdükten sonra ortadan uzunlamasına 2 ye çok iriyse 3 e doğru kesip,tencereye ilave edelim. Et suyunu da ilave edip (yaklaşık 2 su bardağı) pişirmeye bırakalım. Suyunu çekmeye yakın önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder