6 Temmuz 2012 Cuma

Açma




Malzemeler
1 bardak ılık su
2 bardak süt
1 bardak sıvıyağI
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
Aldığı kadar un 
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
çörek otu,susam
Yapılışı:
Yoğurma kabında ılık suyun içine mayayı ve şekerin 1 kaşığını koyarak mayalanmasını bekliyoruz.Daha sonra sırasıyla bütün malzemeleri içine karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Bu hamurun üzerini kapatarak yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elimizde açıp rulo şekline getirip iki ucundan çevirerek yapıştırıyoruz..Üzerlerine yumurta sarısı sürerek tekrar yaklaşık yarım saat mayalandırıyoruz.En son susam ve çörek otu serperek  önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder