12 Temmuz 2012 Perşembe

Pirinç Pilavı

Malzemeler
2 Su Bardağı  Pirinç
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Becel Yağı
Tuz





Hazırlanışı
Öncelike pirinci iyice bir kaç su yıkayıp tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletiyoruz. daha sonra iyice yıkayıp süzüyoruz.


Çelik yayvan tencerede yağı kızdırıyoruz pirinçleri ilave edip,kavuruyoruz.Sonrasında 2 bardak sıcak suyu ekleyip ocağın altını iyice kısıyoruz (en kısıkta) Su eklerken bir parça tereyağı daha eklerseniz tereyağ kokusu iyice hissedilir. Yaklaşık 10 dakika sonra pişmiş oluyor.İyice tahta kaşıkla hamanlayıp demlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder