6 Temmuz 2012 Cuma

Elmalı Turta



 MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İÇ MALZEME
3 Orta büyüklükte elma
1 Su Bardağı ceviz
4 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın









YAPILIŞI
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İki parçaya ayrılıp yarısı ayrılır..Bu arada elmalar rendelenir.Şeker ilave edilerek bir taşım pişirilir.Üzerine tarçın ve ceviz eklenir. .Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak  borcama serilir.Üzerine elmalı karışım yayılır. Kalan ayırdığımız hamurdan şeritler yapılarak kafes şeklide yerleştirilir.Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürülüp 180C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder