Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım kg Ispanak
- 1 bardak rendelenmiş beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 çay bardağı mısırözü yağı
- karabiber tuz,
Hazırlanışı
- Ispanakları iyice yıkayalım biraz sirkeli suda bekletip süzelim tekrar yıkayıp,yaprak kısımlarını incecik doğrayalım tuz karabiber ekleyelim . beyaz peynir rendesini de ilave edelim. Diğer tarafta yumurta,süt yağ karışımını hazırlıyalım Tepsiyi yağlayıp üzerine kenarları tepsiden taşacak şekilde sağlam bir yufkayı yayalım Bunun üzerine bir kaşıkla biraz yumurtalı karışımdan gezdirip bir kat yaprak daha koyalım ve buna da yumurtalı karışım sürelim, yaprak adedi yarılandı ise bunun üzerine peynirli ıspanak içi yayarak yerleştirelim. Bunun da üzerine gene yufka ve üzerine yumurtalı yağ, yufka ve yumurtalı yağ sürülüp yufkalar bittiğinde en alttaki yufkanın tepsiden taşan kısımları üste katlanıp sosun kalan kısmını iyice üzerine sürelim 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..
ilk yufkayı serdikten sonra diğer yufkaları 2 ye 3 e bölerek yerleştrirseniz daha kabarık bir börek olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder