6 Temmuz 2012 Cuma

Un Kurabiyesi






Malzemeler
  • 1paket oda sıcaklığında becel yağı
  • 1 kahve fincanı mısırözü
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 4 kaşık buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri içi








Hazırlanışı
  • Yumuşamış margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra sıvıyağı ilave edin ve tekrar güzelce karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp iki elinizin parmaklarıyla rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin. yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde (fırına göre 15-17 dk.) pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder