6 Temmuz 2012 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma



Malzemeler:
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
2 adet limon
 
İç harcı için:
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
 Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar ile de karıştırarak kavurun. Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su   bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.(Pirinçler biraz diri kalacak) Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. Yaprağın durumuna göre ya 2 3 dakika kaynatın ya da kaynar suda bekletin (sarılabilecek kıvamda olması lazım) - Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın.Çok küçüse 2 yaprağı yanyana getirerek sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine yaprak serip sıralı olarak dolmaları dizin. Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten önce harlı sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Limonla süsleyip soğuk olarak servis yapın
.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder