Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket Kabartma tozu
- Şerbeti İçin,
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Yapılışı
- Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın
- Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un kattın.
- En son kabartma tozu eklenerek karıştırın
- Tepsi yağlanarak çırpılan hamuru dökün. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin
- İstenilen şekilde keserek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder