6 Temmuz 2012 Cuma

Revani




Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket Kabartma tozu
  •  
  • Şerbeti İçin,
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu


  • Yapılışı
  •  
  • Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın
  • Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un kattın.
  • En son kabartma tozu eklenerek karıştırın
  • Tepsi yağlanarak çırpılan hamuru dökün. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin
  • İstenilen şekilde keserek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder