7 Temmuz 2012 Cumartesi

Yararlı Bilgiler


-Balık pişirdikten sonra oluşan kokuyu gidermek için bir kapta bir ölçek çamaşır yumuşatıcı kaynatın.Koku kalmayacaktır.
-Limon kabuklarını kuruttuktan sora yağlı isli eşyalarınızı ovmak için kullanabilirsiniz.
-Pilavınınzın tane tane olması için pirincinizi sıcak suda bekletin ve nişastası akana kadar bol soğuk suyla yıkayın. Böylece lapalaşma olmaz
-Kuru soğanlarınızın filizlenip çürümesini istemiyorsanız,kese kağıdığına sarıp buzdolabınızın sebze bölümünde saklayın.
-Açık balkonlarda içeri giren kuşların pisletmesi malumunuz.. Bunun için kullanmadığınız CD leri bir ipe geçirip asabilirsiniz. hem kuşların gelmesini engeller hemde güneşte ışıltılı bir görünüm oluşturur.
-Tavuk etinin daha lezzetli pişmesi için pişirmeden yarım saat önce limon suyu ile ovabilirsiniz.
-Et pişirirken haşlamadan önce hafif yağda çeviririp sonra pişirirseniz suyu içinde kalır ve kurumaz.
-Kaşar peynirin küflenmemesi için kağıt peçeteye sardıktan sonra poşete koyun ve buzdolabında saklayın
-Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahına biraz tuz serpip nemli bezle silierseniz daha kolay temizlenir.
-Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir kabın içinde soyun.
-Sarmısağa ihtiyacınız olduğu anlarda kabuğunu ayıklamaktan sıkılıyorsanız, fazla miktarda sarmısağı bir seferde soyun. Sonra da zeytinyağı dolu bir kavonoza atıp, burada saklayın. Bu şekilde hem uzun süre muhafaza etmiş hem de içinde bulunduğu yağla yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet kazandırmış olursunuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder