6 Temmuz 2012 Cuma

Acılı Kısır


Malzemeler :
2 Su Bardağı Köftelik Esmer Bulgur
8-10 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/4 Demet Taze Nane
3 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Nar Ekşisi
1 Çay Bardağı Sızma Zeytin Yağı
Pul Biber,Tuz











Hazırlanışı :
Bulguru geniş bir kaba alıp sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar  şişerken taze soğanınızı,  maydanozu ve naneyi ince ince doğrayın. Sarmısaklarınızı ayıklayıp havanda dövün.
Bulgurunuz suyu emdikten sonra tuzu, salçalarınızı  ilave ederek iyice yoğurun. Tüm salçanın bulgurlara tamamen yedirilmesinden sonra ince doğradığınız yeşilliklerinizi ilave ederek iyice karıştırın. Önce nar ekşisini sonrasında yağı ilave ederek tekrar iyice karıştırın.
Püf noktası:Sıcak suyu bulgurların üzerine gezdirerek koyun arada karıştırın.(yaklaşık 1 su bardağı kaynar su)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder