Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 sb toz şeker
- 1 sb sıvı yağ
- 1 sb süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 2-3 adet rendelenmiş havuç
- 8 adet İncir
- 1 bard ceviz
- 3,5 sb un(Hamurun kıvamına göre un ilave edilebilir)
Hazırlanışı
- Yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar mikserde çırpın .Daha sonra sırasıyla, sıvıyağ,süt,vanilya, tarçın,zencefil,ceviz un, kabartma tozu, havuç ve incir ilave edilir.İyice karıştırılır.175 dereceli fırında yağlanmış unlanmış kek kalıbında 35-40 dk pişirilir.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder