22 Ağustos 2012 Çarşamba

Patlıcan Kebabı

Malzemeler
 1 kilo patlıcan 
kızartmak için ayçiçek yağı 
500gr dana kuşbaşı doğranmış et 
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı
 1 soğan 
4 domates 
4-5 biber
 1 kaşık salça 
tuz k.biber



 Yapılışı
 Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun. Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın. Sıvıyağı tencere koyun. Yemeklik çok ince doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Düdüklü tencerede pişirdiğniz parça etleri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin. 3 domatesi yemeklik doğrayıp etlere ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar pişirdiğiniz etin suyundan ilave edin. Tuz k.biber koyup 3-4 dakika pişirip kapatın Patlıcanları  ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.Orta kısmını açarak etli harcı yayın.Etin kalan suyunu tüm yemeğin üzerine gezdirin. Kalan domatesi ince halka halka dilimleyip üzerine yerleştirin. 180-C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.Üzerinin kurumaması için folyo ile kapatıp pişirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder