Malzemeler:
5 yaprak ince yufka
1 yumurta
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
içi için;
yarım kg kıyma
1 adet soğan
tuz karabiber salça
1 domates
1 bardak mısırözü yağı
Yapılışı
Önce tavaya yağı koyalım kızınca kıymayı kavuralım daha sonra ince rendelenmiş soğanı,tuzu karabiberi katalım kavurmaya devam edelim sonra bir domates rendesi
ve salça ilave edelim ,diğer tarafta yufkaları düzgün bir şekilde dörde bölelim her bir parça yufkanın geniş kenarına kıymalı harcı yayalım rulo yapıp gül şeklinde kıvıralım.önceden yağlanmış fırın tepsisine koyalım üzerlerine 1 yumurta 1 tatlı kaşığı sıvıyağ karışımını sürelim ve 175 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim....
Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökelim. En üzerine de yağda kavrulmuş salça serpelim isteğe göre nane kırmızı biber ile süsleyelim
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder