16 Temmuz 2012 Pazartesi

Yemek Pişirmede Kolaylıklar



Bu aşağıda belirttiğim konular yemek yaparken uyguladığım ve bana yemek yaparken kolaylık ve yemeklerimde lezzet sağlayan unsurlardır.
-Öncelikle yapacağımız yemeğe uygun olarak alışveriş yapmalıyız.
-Alışveriş yaparken alacağımız gıda madelerinin tazeliğine ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeliyiz.
- Kullanacağımız ölçülere ve pişirme ısılarına dikkat etmeliyiz.
-Pişirme esnasında malzemelerin kullanımı oldukça önemlidir Örneğin;
  1-Hamur işleri yaparken   genelde yumurta,yağ,yoğurt,süt vs gibi gıdaları buzdolabından alıp kullanırız bunu yapmak yerine     10 dakika kadar önce buzdolabından çıkarırsak yapacağımız ürünler daha lezzetli olur.(oda sıcaklığı )
2-Buzlukta olan Et veya Tavuk ürünlerini bir gece önceden buzdolabında çözülmesini sağlamak gerekir.
3-Asla çözülen Et ürünleri tekrar buzluğa konulmamalıdır.
4-Yemek yaparken pişirme sırası çok önemlidir. Örneğin;kıymalı bir yemek yapılıyorsa öncelikle yağda kıymayı iyice kavurup üzerine soğan rendesini eklemeliyiz. Aksi hale yani önce soğan rendesi kavrulursa yemekte soğan kokusu olur .
5-Et yemeklerinde de öncelikle eti kavurup kenara almalı ondan sonra doğranmış soğanı kavurmalıyız. Bu şekilde et kurumaz suyu içinde basınçlanır.
6-Düdüklü tencerede yemek yaparken direk çiğden koymak yerine biraz malzemeleri kavurarak koyarsak daha lezzetli olur.
7-Zeytinyağlı yemeklerde pişirdikten sonra üzerine hafif zeytinyağı dökerseniz daha parlak ve  lezzetli olur.
8-Kek türü gıdalar hazırlarken şeker ile yumurta köpük oluncaya kadar mikserlerle karıştırılıp sonra diğer malzemeler konulursa hem daha çok kabarır hem de ağızda dağılan bir lezzet olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder