27 Ağustos 2012 Pazartesi

Karamelize Edilmiş Etimek Tatlısı


Malzemeler,
2 Su bardağı  toz şeker
2 Su bardağı su
1 paket etimek(tuzsuz)
4 su bardağı süt (1 bardak krem şanti için)
1 çay bardağı un( küçükbardak)
Yarım çay bardağı toz şeker(muhallebi için)
1 paket krem şanti
süslemek için hindistan cevizi, rende fındık


Hazırlanışı,
1. 2 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte üzerine hiç su koymadan rengi kahverengileşinceye kadar karıştırarak karamelize edin.
2. Üzerine 2 su bardağı suyu( yavaşça ve ocak kısık halde) ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatın.
3. 1 paket etimeği orta boy bir borcama (kare) dizin, hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ılınmasını bekleyin
4. Bu arada bir tencerede   şekeri, sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.
7. Krem şantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üstüne dökün
8. Üzerini hindistan cevizi  ve rende fındık ile kaplayıp dinlendirdikten sonra servis yapın.
not :Şekeri karamelize ederken dikkatli olun ve iyice eriyene kadar kaynatın şeker parçacıkları kalmasın.
1 gün buzdolabında kaldıktan sonra çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ölçüler tam yerinde hep bu tarifi yapıyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. misafirlerinize sunabileceğiniz hem yapımı pratik hem de çok lezzetli bir tatlı... herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil