2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
2 Su bardağı su
1 paket etimek(tuzsuz)
4 su bardağı süt (1 bardak krem şanti için)
1 çay bardağı un( küçükbardak)
Yarım çay bardağı toz şeker(muhallebi için)
1 paket krem şanti
süslemek için hindistan cevizi, rende fındık
4 su bardağı süt (1 bardak krem şanti için)
1 çay bardağı un( küçükbardak)
Yarım çay bardağı toz şeker(muhallebi için)
1 paket krem şanti
süslemek için hindistan cevizi, rende fındık
Hazırlanışı,
1. 2 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte üzerine hiç su koymadan rengi kahverengileşinceye kadar karıştırarak karamelize edin.
2. Üzerine 2 su bardağı suyu( yavaşça ve ocak kısık halde) ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatın.
3. 1 paket etimeği orta boy bir borcama (kare) dizin, hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ılınmasını bekleyin
4. Bu arada bir tencerede şekeri, sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.
7. Krem şantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üstüne dökün
8. Üzerini hindistan cevizi ve rende fındık ile kaplayıp dinlendirdikten sonra servis yapın.
2. Üzerine 2 su bardağı suyu( yavaşça ve ocak kısık halde) ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatın.
3. 1 paket etimeği orta boy bir borcama (kare) dizin, hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ılınmasını bekleyin
4. Bu arada bir tencerede şekeri, sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.
7. Krem şantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üstüne dökün
8. Üzerini hindistan cevizi ve rende fındık ile kaplayıp dinlendirdikten sonra servis yapın.
not :Şekeri karamelize ederken dikkatli olun ve iyice eriyene kadar kaynatın şeker parçacıkları kalmasın.
1 gün buzdolabında kaldıktan sonra çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilteşekkürler herzaman beklerim.)
Silölçüler tam yerinde hep bu tarifi yapıyorum teşekkürler
YanıtlaSil
Silben teşekkür ederim .)
misafirlerinize sunabileceğiniz hem yapımı pratik hem de çok lezzetli bir tatlı... herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSil