7 Temmuz 2012 Cumartesi

Beşamel Soslu Kaşarlı Tavuk


Malzemeler
750 gr göğüs tavuk
1 adetsoğan
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
tuz karabiber
1 bardak rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri

Beşamel  Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 Su Bardağı Süt

Yapılışı:
Yağımızı kızdıralım Önce soğanları kavuralım daha sonra  sonra tavuk göğüslerini altlı üstlü döndürelim tuz karabiber1 bardak sıcak su ekleyip pişirelim.Yaklaşık 10, 15 dakika sonra pişen tavukları bir borcama dizelim.Diğer tarafta tereyağı ve unu kavuralım üzerine 2 bardak süt ekleyelim  muhallebi kıvamında olunca altını kapatalım. Dizmiş olduğumuz tavukların üzerine bu sosu düzgünce yayalım ve fırında 15 dakikka kadar pişirelim .Daha sonra fırından alıp üzerine kaşar peynir dilimlerini yayıp, üzerleri kızarınca fırından alalım
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder