Malzemeler
- 1 lt. süt
- 1 su b. toz şeker
- 6 çorba k. irmik
- 1 çorba k. nişasta
- 1 paket vanilya
- içi için:
- 2 elma
- 1 çay b. ceviz
- 4 çorba k. toz şeker
- 1 çay k. tarçın
Hazırlanışı
- Sütü tencereye alalım. Üzerine irmiği, , toz şekeri, nişastayı ve vanilyayı alarak çırparak pişirelim
- Diğer tarafta elmaları soyduktan sonra küp küp doğrayarak toz şekerle beraber karıştıralım... Elmalar pişince cevizi ve tarçını ekleyip kapatıalım.
- Ateşten alınan muhallebinin yarısını kalıba dökelim. Araya elma dövülmüş cevizle tarçın karışımını serpelim..Muhallebinin diğer yarısı da üzerine boşaltıp,buzdolabına koyalım .İyice soğuduktan sonra kalıbı
- servis tabağına ters çevirelim.isteğe göre üzeri hindistancevizi veya tarçın ile süslenebilir
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder