6 Temmuz 2012 Cuma

İrmik Tatlısı





Malzemeler
  • 1 lt. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 6 çorba k. irmik
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 paket vanilya
  • içi için:
  • 2 elma
  • 1 çay b. ceviz
  • 4 çorba k. toz şeker
  • 1 çay k. tarçın







Hazırlanışı
  • Sütü tencereye alalım. Üzerine irmiği, , toz şekeri, nişastayı ve vanilyayı alarak çırparak pişirelim
  •  
  • Diğer tarafta elmaları soyduktan sonra küp küp doğrayarak toz şekerle beraber karıştıralım... Elmalar pişince cevizi ve tarçını ekleyip kapatıalım.
  •  
  • Ateşten alınan muhallebinin yarısını kalıba dökelim. Araya elma dövülmüş cevizle tarçın karışımını serpelim..Muhallebinin diğer yarısı da üzerine boşaltıp,buzdolabına koyalım .İyice soğuduktan sonra kalıbı 
  •  servis tabağına ters çevirelim.isteğe göre üzeri hindistancevizi veya tarçın ile süslenebilir
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder