7 Temmuz 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler
1 kg. pırasa 
1 orta boy
 havuç 
2 kahve fincanı zeytinyağı 
yarım
 limonun suyu 
1 çorba kaşığı
 pirinç 
1,5 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz 
Yapılışı
Pırasaların püskülünü kesip atın, geri kalanları 4 er santim uzunluğunda verev kesin, yıkayın.  havuçları dilimleyin. Bir tencerede yağı eritip havuçları katarak, birkaç dakika çevirin. Pırasayı da katıp ,pırasaları dağıtmadan 7-8 dakika kavurun, sonra suyunu, tuzunu limon suyunu katarak 10 dakika pişirin.Yıkanmış pirinci katıp 20 dakika daha kısık olarak pişirip ateşten alın.
Afiyet olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder