Malzemeler
1 kg. pırasa
1 orta boy havuç
2 kahve fincanı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
1 orta boy havuç
2 kahve fincanı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
Yapılışı
Pırasaların püskülünü kesip atın, geri kalanları 4 er santim uzunluğunda verev kesin, yıkayın. havuçları dilimleyin. Bir tencerede yağı eritip havuçları katarak, birkaç dakika çevirin. Pırasayı da katıp ,pırasaları dağıtmadan 7-8 dakika kavurun, sonra suyunu, tuzunu limon suyunu katarak 10 dakika pişirin.Yıkanmış pirinci katıp 20 dakika daha kısık olarak pişirip ateşten alın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder