7 Temmuz 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler:
5 adet ayıklanmış temizlenmiş enginar
yarım kilo taze bezelye
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz                                       
1 demet dereotu                                        
yarım limon suyu                                                
yarım portakal suyu
Yapılışı:
yarım çay bardağı z.yağı tencereye konulur. yağ ısınınca çok ince doğranmış soğa
nlar pembeleşinceye kadar kavrulur. içerisine ayıklanmış bezelyeler,tuz ,şeker  ve bir miktar dereotu ilave edilir 3 dakika kadar kavrulur daha sonra sıcak su ilave edilip 15 dakika kadar pişirilir.Diğer tarafta enginarlar limonlu suyla ovulur ve kalan yarım çay bardağı zeytinyağı ile birlikte kaynayan bezelyelere katılır birlikte 15 dakika daha pişirilir indirmeye yakın yarım limon suyu.yarım portakal suyu ilave edilir. ılındıktan sonra enginar tabağa alınınr üzerine bezelyeli malzeme eklenir ve ince doğranmış dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servise hazır edilir
Afiyet olsun...) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder