11 Temmuz 2012 Çarşamba

Tavuk Büryan


Malzemeler
2 bardak pirinç,
1 tane orta boy soğan,
1 paket tavuk but ve göğüs 
1 çorba kaşığı nane,
4 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak sıcak su
tuz karabiber



Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk önce pirinçleri sıcak suda bekletin ve tavukları haşlayın.
Yağı kızdırın. Soğanı  çok ince kıyın.Kavrulan soğana naneyi ve pirinci katıp biraz kavurun.Tuzunu ilave edin.Su eklemeden sadece kavurduktan sonra altını kapatın.
Hazırladığınız pilavı fırın tepsisine yayıp tavuk koyacağınız yerdeki pirinçleri hafifçe oyuk şeklinde  biraz açın.Tavukları yerleştirin.Sosu fırça ile tavukların üzerine sürün. 3 bardak sıcak suyu ekleyip, 200 derecelik fırında tavuklar kızarıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin .
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder