Malzemeler
- 500 Gr. Kıyma
- 1 Su Bardağı (tepeleme) Sade Pirinç Pilavı
- 1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
- 10-15 Dal Maydanoz
- 3 Adet Yumurta
- 2-3 Yemek Kaşığı galeta unu
- Tuz-Karabiber
Hazırlanışı
- Derin bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, pilav, kıyılmış maydanoz, 2 adet yumurta ve tuz ile karabiberi ve 1 yemek kaşığı galeta ununu koyun.
- Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun,
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve bastırarak yassı köfte şekli verin.
- Geniş bir tabağa galeta unu serpin, çukur bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın.
- Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızgın yağda orta ateşte kızartın.
- Bir peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder