14 Temmuz 2012 Cumartesi

Kadınbudu Köfte





Malzemeler
  • 500 Gr. Kıyma
  • 1 Su Bardağı (tepeleme) Sade Pirinç Pilavı
  • 1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
  • 10-15 Dal Maydanoz
  • 3 Adet Yumurta
  • 2-3 Yemek Kaşığı galeta unu
  • Tuz-Karabiber








Hazırlanışı
  • Derin bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, pilav, kıyılmış maydanoz, 2 adet yumurta ve tuz ile karabiberi ve 1 yemek kaşığı galeta ununu koyun.
  • Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun,
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve bastırarak yassı köfte şekli verin.
  • Geniş bir tabağa galeta unu serpin, çukur bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın.
  • Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızgın yağda orta ateşte kızartın.
  • Bir peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder