31 Ağustos 2012 Cuma

Kase Kadayıf



Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
200 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti İçin
4 bardak su
3.5 bardak şeker
4 5 damla limon
Yapılışı : 
* Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğutalım
  • Erimiş tereyağını kadayıfa  yedirin.
  • Derin olmayan küçük bir kaseye bir miktar kadayıf koyun.
  • Ortasına iri dövülmüş ceviz koyun tekrar kadayıf ile kapatın.
  • Bastırın ve yağlanmış tepsiye ters çevirin.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkması için 5 dakika dışarda bekletin
  • Kadayıf sıcak şerbet soğuğa yakın olarak  olarak üzerine dökün
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder