6 Ağustos 2012 Pazartesi

Etli Karalahana Dolması

Malzemeler
  • 3 demet kara lahana(küçük yapraklı)
  • *1 tatlı kaşığı tuz
  • *yarım çay bardağı mısırözü yağı
  • *kaynamış su
  • İç malzemeleri
  • *2 kahve fincanı pirinç
  • *2baş kuru soğan
  • *500 gr kıyma
  • *taze nane
  • *1 tatlı kaşığı karabiber
  • *1 tatlı kaşığı tuz
  • *arzuya göre 2 adet domates veya1 yemek kaşığı domates salçası ,acı pul biber,sumak
  • yarım demet doğranmış maydanoz







Hazırlanışı
  • Büyükçe bir tencerede yarısına kadar su doldurup ateşe koyun,lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. yaprakları teker teker yıkayın. kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın. yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.  Yaprakları arada kevgirle alt üst edin. yapraklar yumuşayınca süzün.karalahanaların soğumasını bekleyin.karalahanalar soğurken pirinci iyice yıkayın. 2adet soğanı rendeleyin. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın. soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı mısırözü ve 1 kaşık salça gezdirin. en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin
  • afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder