Malzemeler
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı galeta unu
1 soğan
1yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (püre için)
3-4 patates
3 yemek kaşığı süt
tuz karabiber
| |
Sos için:2 domates,1 yemek kaşığı salça az sıvı yağ Tuz, karabiber
Üzeri için: dilim taze kaşar
YAPILIŞI Ekmek içlerini ıslatıp suyunu sıkarak süzün. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin . Kıyma, ekmek içi, , tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Patates, süt tereyağı ve tuzu blender yardımı ile püre halinde ezin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.teflon tavada az sıvı yağda alt üst hafifçe kızarın Fırın tepsisine dizip ortalarına patates püresini paylaştırıp, üzerlerine birer dilim kaşar peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirler pembeleşene kadar kızartıp fırından alın Domates sos için, domateslerin kabuğunu soyup kıyın. Tencereye alıp zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun..)
|
12 Eylül 2012 Çarşamba
Hasanpaşa Köftesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder