22 Ağustos 2012 Çarşamba

Hünkar Beğendi


Malzemeler
Beğendi için;5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
yarım limon



Eti için
750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
2 adet kuru soğan 
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kuru soğanları yemeklik doğrayın, yağda kavurun  ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın.2 dakika soteleyin Doğranmış domatesleri,salçayı, tuzunu ve karabiberini ekip,tekrar kavurun en son sıcak suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (et kuzu ise normal tencerede, dana eti ise düdüklü tencerede). Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin.
Patlıcanları fırında közleyin. Patlıcanlar iyice pişince fırından alın. biraz ılınınca kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun.
Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun.  Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin, koyulaşınca patlıcanları ekleyin. 10 dakika daha pişirin, tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın.
Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın. üzerine ortasına gelecek şekilde etleri yerleştirin ve etin suyundan da üzerine gezdirin
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder