Malzemeler
1 Litre Süt
8 yemek kaşığı irmik
1 Su Bardağı toz şeker(daha tatlı sevenler 2 parmak fazla)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
İrmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.İyice koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alınır.
Pişen muhallebinin yarısını önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
üzerine tarçınla karıştırılan cevizlerin yarıdan fazlası serpiştirilir. Üzerine muhallebinin diğer yarısı yayılır.Kalan cevizli tarçın karışımı üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında üzeri streç kağıt ile kapatılıp bekletildikten sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...
offf off eline sağlık varyaaa
YanıtlaSilne güzel tarif etmişsiniz :) çok güzel gözüküyor
oooh mis gibi duruyor ya ramazan ramazan
YanıtlaSil