29 Ağustos 2012 Çarşamba

İrmik Tatlısı


Malzemeler
1 Litre Süt
8 yemek kaşığı  irmik
1 Su Bardağı toz şeker(daha tatlı sevenler 2 parmak fazla)
1  Su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın



Yapılışı
İrmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.İyice koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alınır.
Pişen muhallebinin  yarısını önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
üzerine tarçınla karıştırılan cevizlerin yarıdan fazlası serpiştirilir. Üzerine muhallebinin diğer  yarısı yayılır.Kalan cevizli tarçın karışımı üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında üzeri streç kağıt ile kapatılıp bekletildikten sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. offf off eline sağlık varyaaa

    ne güzel tarif etmişsiniz :) çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. oooh mis gibi duruyor ya ramazan ramazan

    YanıtlaSil