Yarım kg tel kadayıf
1 kase dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilyaYAPILIŞI:Kadayıfı tel tel ayırıp minik minik keselimKadayıf kuru olursa yapımı kolay olur Teflon genişçe bir tavada kadayıfı şeker ve yağ ilave edip iyice karıştıralımOrta ateşter engi koyulaşıncaya kadar kavuralım. cevizlerini de ekleyip altını kapatalım.Muhallebisi için süt,şeker nişasta ve unu pişirelim.İçine vanilya ekleyip mikserle 2 dakika çırpalım.Bir borcama kadayıfın yarısını yayalım.Üstüne muhallebiyi dökelim.Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne döşeyelim.Soğuduktan sonra servise hazırdırAfiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder