30 Ağustos 2012 Perşembe

Muhallebili Kadayıf


MALZEMELER:
Yarım kg tel kadayıf
1 kase dövülmüş  ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    YAPILIŞI:Kadayıfı tel tel ayırıp minik minik keselimKadayıf kuru olursa yapımı kolay olur  Teflon genişçe bir tavada kadayıfı şeker  ve yağ ilave edip iyice karıştıralımOrta ateşter engi koyulaşıncaya kadar kavuralım. cevizlerini de ekleyip altını kapatalım.Muhallebisi için süt,şeker nişasta ve unu pişirelim.İçine vanilya ekleyip mikserle 2 dakika çırpalım.Bir borcama kadayıfın yarısını yayalım.Üstüne muhallebiyi dökelim.Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne döşeyelim.Soğuduktan sonra servise hazırdır
    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder