24 Ağustos 2012 Cuma

Etli Kuru Fasulye


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye(ispir fasulye)
  • Yarım kg dana kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
  1. Kuru fasulyeleri akşamdan yıkayıp,tencereye koyun Üzerine fasulyeleri geçecek kadar soğuk su koyun . Ertesi gün  Fasulyeleri süzün sonra üzerlerini 4- 5 parmak geçen su dolu tencerede  orta  ateşte haşlayın. Fasulyeler haşlanırken eti iyice yıkayıp düdüklü tencerede üzerini az geçecek suda pişirelim. Et pişince suyuyla birlikte düdüklü tencereden alalım .Tencereye yağ koyup soğanları kavuralım. Sonra sırasıyla etleri ,biberleri ,salçaları ve tuzunu arzuya göre toz kırmızı biber de koyarak biraz daha kavuralım.  En son süzdüğümüz fasulyeleri de ekleyip 2 dakika daha çevirelim.  Sıcak olan et suyunu da ekleyip (fasulyeleri 1 parmak geçecek kadar)çelik ya da güveç  tenceresinde kısık ateşte yaklaşık 50 dakika  pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder