1.Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
2.Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
3.Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
3.Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
4.Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur
5.Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
6.Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
7.Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
8.Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
9.Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
10.Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.
11.Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.
5.Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
6.Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
7.Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
8.Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
9.Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
10.Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.
11.Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder