19 Eylül 2013 Perşembe

İrmik Helvası





Malzemeler:
  • 2 su bardağı İrmik
  • 100gr Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2.5 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket  çam fıstığı












Hazırlanışı
Bir  tencereye yağları koyalım. Önce fıstıkları daha sonra irmiği koyalım. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kavuralım. Rengi değişmeye başlayınca dikkat ederek  önce toz şekeri sonra sütü(soğuk) katalım. İyice karıştıralım.Kısık ateşte 10 dakika daha tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Altını kapadıktan sonra 20 dakika daha demlendirelim. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder