Malzemeler
250 gr dana kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,karabiber
yarım limon suyu
Beğendi İçin:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı rende taze kaşar
Hazırlama:
Önce fırın ızgarasında patlıcanlar közlenir. Bu arada kıymasını kavurmak için yağ konur. Kıymalar rengi dönünce rende soğan eklenir. Soğan kokusu çıkınca içine doğranmış domates ve salça eklenir. Tuz kararbiberi de eklenip bir taşım daha kaynatılır. Diğer tarafta közlenen patlıcanlar minik minik doğranır. Kararmaması için biraz limon suyu ile karıştırılır.Tencereye beğendi için yağ konur, un atılıp kavrulur. Hızlıca topaklanmadan karıştırılır. Süt ilave edilir. Daha sonra doğranmış patlıcan eklenir iyice karıştırılır. Kısık ateşte göz göz olunca altı kapatılır. Kaşar rendesi eklenir.Servis yaparken önce beğendi tabağa konulur. Ortalayarak üzerine kıymalı sostan konulur. İsteğe göre kzdırılmış biberli yağ döküp,maydanozla süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder