23 Mayıs 2015 Cumartesi

Domatesli Biberli Et Sote Nasıl Yapılır?


Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı dana eti(küçük doğranmış)
1 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pul biber


Hazırlanışı:
Önce etler düdüklü tencerede pişirilir. Piştikten sonra yayvan bir tencereye yağ konur,soğanlar kavrulur.Daha sonra pişmiş etler ,biberler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur. Doğranmış domatesler,salça,tuz,pul biber ve karabiberi de eklenerek kaynatılır. Domatesler koyulaşıp,pişince etleri pişirdiğimiz sudan sıcak olarak 2 bardak eklenir. Suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.Arzuya göre üstüne kaşar rendeleyip fırına atabilirsiniz. Ya da sade olarak yanında pilav ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder