22 Haziran 2015 Pazartesi

Hasan Paşa Köftesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler
500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
 1 Adet yumurta
tuz,karabiber
Püre için:
1 yemek kaşığı tereyağı 
4 Adet patates
Yarım su bardağı süt
tuz 
Sos için:2 domates,1 yemek kaşığı domates salçası  az zeytinyağı,tuz
Üzeri için: dilim taze kaşar

YAPILIŞI
Ekmek içlerini ıslatıp suyunu sıkarak süzün. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin . Kıyma, ekmek içi,tuz,karabiber ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Patates, süt  tereyağı ve tuzu blender yardımı ile püre halinde ezin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.teflon tavada az sıvı yağda alt üst hafifçe kızartın.  Fırın tepsisine dizip üzerine ayrı bir yerde hazırladığınız domates sosunu dökün. Köftelerin ortalarına patates püresini paylaştırıp, 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sonrasında tepsiyi fırından alıp,üstüne kaşar peyniri dilimlerini yayın.Fırının ızgara tarafını açarak üzerlerinin kızarmasını ve kaşarın erimesini sağlayın. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder