2 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinçler bolca yıkanır, 2 bardak suyla yumuşayana dek haşlanır. Soğuyunca süt ile beraber kaynatılır. Daha sonra şeker ilave edilir. Ayrı bir yerde 2 kaşık nişasta su ile ezilir. Yavaşça akıtılarak kaynayan sütün içine ilave edilir. 4 5 dakika daha kaynatılır. En son bir yumurta sarısı çırpılır,kaynayan sütten alınarak karıştırılarak tencereye ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılır. Fırına dayanıklı kaplara biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur içi su dolu tepsiye yerleştirilerek fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Arzuya göre ılınınca fındık, ceviz serpilir
afiyet olsun..
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder