Çilekler temizlenir. Bir kaç defa yıkanır, yaprakları temizlenir. 15 dakika suda bekletilir ve tekrar kum kalmayıncaya kadar yıkanır .Süzgeçte iyice süzülür. Çelik bir tencereye konulur. Üzerine şeker eklenerek gece boyu bekletilir. Sabah şekerler erimiş, suyunu salmış olacaktır.Orta ateşte kaynatılır. Köpükleri azaltmak için tereyağı ilave edilir. Yaklaşık 25 dakika kaynatılır.
(Taşma yapacağından başında beklemeli ve büyükçe bir tencere kullanılmalıdır) Süre sonunda bir miktar çay tabağına alınıp biraz bekletilir. Koyulaşmış ve hemen akmıyorsa olmuş demektir. Limon suyu eklenip, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozlar soğuk olmamalıdır. Hem çatlama yapar hemde çabuk küflenebilir. Soğuduktan sonra kapakları kapatılır. 1 kg çilekten yaklaşık 2 büyük kavanoz çıkmaktadır. Afiyetle..:)
(Taşma yapacağından başında beklemeli ve büyükçe bir tencere kullanılmalıdır) Süre sonunda bir miktar çay tabağına alınıp biraz bekletilir. Koyulaşmış ve hemen akmıyorsa olmuş demektir. Limon suyu eklenip, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozlar soğuk olmamalıdır. Hem çatlama yapar hemde çabuk küflenebilir. Soğuduktan sonra kapakları kapatılır. 1 kg çilekten yaklaşık 2 büyük kavanoz çıkmaktadır. Afiyetle..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder