Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişen kuzu kulağı , nemli,
toprakları, ve serin yerleri sever. Salatası ekşi ve mayhoş
tadıyla oldukça lezzetli olur.
Kuzu kulağı diğer tüm
yeşilliklerde olduğu gibi tazeliğini ve diriliğin kaybetmemesi için saklama
koşullarına dikkat edilmesi gereken bir sebze çeşididir. Nasıl saklanması
gerektiği hakkındaki yöntemler aşağıda
sıralanmıştır.
Kuzu kulağı nasıl saklanır?
Buzdolabında temizlenmiş olarak saklanması gerektiğinden
öncelikle suyun altında kök kısımları kesilerek iyice yıkanır. Daha sonra
sirkeli suda 5 dakika bekletilir. Süzgece konup süzülür. Süzüldükten sonra
havlu kağıda konularak kurutulması gerekir. Buzdolabına yerleştirirken
buzdolabı poşetine konularak ağzı sıkıca
kapatılır. Bu şekilde kuzu kulağı 1
hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
Uzun süreli saklamak isterseniz derin dondurucuda da saklama
yöntemleri vardır. Bunun için kuzu kulağını iyice temizleyip yıkadıktan sonra doğramak
gerekir. Havlu kağıt üzerinde kurutulduktan sonra kullanılacak miktarlar kadar ayırıp folyoya
sarılıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pişirmek istediğiniz zaman çözülmesini
beklemeden kullanabilirsiniz.
Dondurduğunuz kuzu kulağının daha uzun süre tazeliğini korumasını istiyorsanız, diğer
bir yöntem de şoklama yöntemi ile derin dondurucuda saklamaktır. Bunun için
sebzeyi dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 3 dakika kadar tutmak , ardından hemen soğuk suya sokmak gerekir. İyice süzüldükten sonra havası alınmış buzdolabı poşetine yerleştirilip,ağzı kapatılır ve dondurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder