21 Nisan 2015 Salı

Kuzu Kulağı Nasıl Saklanır?

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde   yetişen kuzu kulağı ,  nemli,  toprakları, ve serin yerleri sever.   Salatası ekşi ve mayhoş tadıyla oldukça  lezzetli olur.
 Kuzu kulağı diğer tüm yeşilliklerde olduğu gibi tazeliğini ve diriliğin kaybetmemesi için saklama koşullarına dikkat edilmesi gereken bir sebze çeşididir. Nasıl saklanması gerektiği  hakkındaki yöntemler aşağıda sıralanmıştır.
Kuzu kulağı nasıl saklanır?
Buzdolabında temizlenmiş olarak saklanması gerektiğinden öncelikle suyun altında kök kısımları kesilerek iyice yıkanır. Daha sonra sirkeli suda 5 dakika bekletilir. Süzgece konup süzülür. Süzüldükten sonra havlu kağıda konularak kurutulması gerekir. Buzdolabına yerleştirirken buzdolabı poşetine konularak  ağzı sıkıca kapatılır. Bu şekilde kuzu kulağı  1 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
Uzun süreli saklamak isterseniz derin dondurucuda da saklama yöntemleri vardır. Bunun için kuzu kulağını  iyice temizleyip yıkadıktan sonra doğramak gerekir. Havlu kağıt üzerinde kurutulduktan sonra   kullanılacak  miktarlar kadar ayırıp   folyoya sarılıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.  Pişirmek istediğiniz zaman çözülmesini beklemeden kullanabilirsiniz.

Dondurduğunuz kuzu kulağının daha  uzun süre tazeliğini korumasını istiyorsanız, diğer bir yöntem de şoklama yöntemi ile derin dondurucuda saklamaktır. Bunun için sebzeyi dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 3  dakika kadar tutmak , ardından hemen  soğuk suya sokmak gerekir.  İyice süzüldükten sonra  havası alınmış buzdolabı poşetine  yerleştirilip,ağzı kapatılır ve dondurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder