Şimdi gelelim böyle bir eriştenin pişirilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine.
- Erişteyi haşlarken kullanılan su klorsuz ve iyi su olmalıdır.
- Su kaynarken içerisine bir miktar tuz ve 1 tatlı kaşığı tereyağ atılırsa daha güzel pişer.
- Erişteleri su fokur fokur kaynadıktan sonra tencereye atmalı ve bir kere karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakmalıdır. Fazla karıştırılırsa hamurlaşma ve dağılma olur.
- Erişteler yaklaşık 10 dakika da haşlanır. Bir tanesinin tadına bakıp yumuşamışsa hemen süzmek gerekir. Fazla pişirilmemelidir.
- Süzüldükten sonra üzerine başka bir kapta eritilerek yağ katılmalıdır. Ocakta yağla birlikte kavrulmamalıdır.
Erişte özellikle tereyağı ile oldukça lezzetli olur. Aşağıda tadı oldukça nefis olan bir erişte tarifi bulabilirsiniz.
Cevizli Peynirli Erişte Tarifi
Malzemeler :
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 Su bardağı ev yapımı erişte
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yapılışı :
5 su bardağı iyi suyu içerisine bir miktar tuz ve 1 tatlı kaşığı
tereyağ ekleyip kaynatalım.
İçerisine erişteyi, ekleyip orta ateşte 10 dakika kadar
haşlayalım.Haşlanmış erişteleri süzgeçe alıp süzelim Diğer
tarafta tereyağını eritelim .Önce tereyağını sonra cevizleri ve
peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapalım..
tereyağ ekleyip kaynatalım.
İçerisine erişteyi, ekleyip orta ateşte 10 dakika kadar
haşlayalım.Haşlanmış erişteleri süzgeçe alıp süzelim Diğer
tarafta tereyağını eritelim .Önce tereyağını sonra cevizleri ve
peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapalım..
Afiyet olsun...
elinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSil